^Vissza a tetejére
foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
Tiszaörsi tészta honlapja

Elérhetőségeink

Cím: 5362 Tiszaörs Hősök tere 5
Telephely: 5362 Tiszaörs Rákóczi út 7
Központ: 0659/513-004
Értékesítés: 0620/295-8344
Üzemvezető: 0630/730-1067
Web: http://www.tiszaorsiteszta.hu
 Email: barazda@tiszaors.hu

 

Bejelentkezés

Fűszerpaprikás száraztészták

Nagyon gazdag A- és C-vitaminban a magyar paprika. Ezen kívül tartalmaz még B1-, B2-, és vérzésgátló hatású P-vitamint. Ásványi anyagok közül elsősorban Na, Ca, Fe, P, K tartalma a jelentős. Magyaros ételek, raguk, tokányok nélkülözhetetlen társa.

A fűszerpaprika gyógyhatásai:

  • Erős gyulladást gátló, hat a prostaglandinsek munkájára, baktérium ellenes hatású, segít a májnak regenerálódni a sült húsok által okozott károsodástól, ami egyébként rákot okozna, megbénítja a herpesz vírusokat, megakadályozza a fogszuvasodást.
  • A paprika sok jó tulajdonságai közül az egyik, hogy hasonlóan a paradicsomhoz tartalmaz többféle bioflavont is, amelyek a rákos megbetegedések megelőzését szolgálják. Ha nincs elegendő licopene a szervezetben, nagyobb a kockázat a méh, a vízhólyag, hasnyálmirigy és a prosztatarák kifejlődésére.
  • A paprika ritkítja a vért, valamint serkenti a vérkeringést. Ezáltal megelőzi, illetve gyógyítja a szív és koszorúér betegséget.
  • A kálium, és egyes B-vitaminok hatására a paprika csökkenti a koleszterint a vérben. Különösen jó tulajdonsága, hogy a rossz koleszterint a LDL-t csökkenti, amivel hozzájárul a szív jobb működéséhez.
  • Mindhárom vitamin együtt van ahhoz, hogy erős támaszt nyújtsanak egymásnak a testben az oxigén szabadgyökök ellen. Az A-vitamin a máj működéséhez valamint az immunrendszer munkájához nyújt támogatást.
  • Az érrendszer számára fontos  P-vitamint  tartalmaz.
  • Magas provitamin tartalma védi a hámszövetet (a bőrt és a nyálkahártyát), elősegíti a sebek gyógyulását, megelőzi a bőrbetegségeket, erősíti a látást.
  • Enyhe vízhajtó, így húgysavkiválasztást fokozó hatása is van.

 

Tiszaörsi Barázda Szociális Szövetkezet , 2013


Facebook youtube